Netnummer Tarrafal de São NicolauStad/Plaats of regio:Tarrafal de São Nicolau
Netnummer:236     (+238 236)

Land:

Kaapverdië


Netnummer Tarrafal de São Nicolau (Kaapverdië)


Het prefix 236 is het zonenummer voor Tarrafal de São Nicolau. En Tarrafal de São Nicolau is gelegen in Kaapverdië. Als u zich buiten Kaapverdië bevindt en u wilt een persoon in Tarrafal de São Nicolau bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Kaapverdië is +238, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Tarrafal de São Nicolau wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +238 236.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +238 236, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Tarrafal de São Nicolau moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00238 236 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine