Netnummer Ivano-FrankivskStad/Plaats of regio:Ivano-Frankivsk
Netnummer:342     (+380 342)

Land:

Oekraïne


Netnummer Ivano-Frankivsk (Oekraïne)


Het prefix 342 is het zonenummer voor Ivano-Frankivsk. En Ivano-Frankivsk is gelegen in Oekraïne. Als u zich buiten Oekraïne bevindt en u wilt een persoon in Ivano-Frankivsk bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Oekraïne is +380, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Ivano-Frankivsk wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +380 342.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +380 342, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Ivano-Frankivsk moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00380 342 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine