Netnummer Istanbul (Anatolia)Stad/Plaats of regio:Istanbul (Anatolia)
Netnummer:216     (+90 216)

Land:

Turkije


Netnummer Istanbul (Anatolia) (Turkije)


Het prefix 216 is het zonenummer voor Istanbul (Anatolia). En Istanbul (Anatolia) is gelegen in Turkije. Als u zich buiten Turkije bevindt en u wilt een persoon in Istanbul (Anatolia) bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Turkije is +90, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Istanbul (Anatolia) wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +90 216.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +90 216, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Istanbul (Anatolia) moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0090 216 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine