Netnummer Copperbelt ProvinceStad/Plaats of regio:Copperbelt Province
Netnummer:0212     (+260212)

Land:

Zambia


Netnummer Copperbelt Province (Zambia)


Het prefix 0212 is het zonenummer voor Copperbelt Province. En Copperbelt Province is gelegen in Zambia. Als u zich buiten Zambia bevindt en u wilt een persoon in Copperbelt Province bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Zambia is +260, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Copperbelt Province wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +260212.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +260212, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Copperbelt Province moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00260212 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine