Netnummer Berner OberlandStad/Plaats of regio:Berner Oberland
Netnummer:33     (+41 33)

Land:

Zwitserland


Netnummer Berner Oberland (Zwitserland)


Het prefix 33 is het zonenummer voor Berner Oberland. En Berner Oberland is gelegen in Zwitserland. Als u zich buiten Zwitserland bevindt en u wilt een persoon in Berner Oberland bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Zwitserland is +41, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Berner Oberland wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +41 33.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +41 33, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Berner Oberland moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0041 33 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine


Netnummer Berner Oberland