Netnummer Arvaikheer city (Kengetal)Stad/Plaats of regio:Arvaikheer city

Netnummer:

322     (+976 322)

Land:

Mongolië

Telefoonnummerrekenmachine

Netnummer Arvaikheer city (Kengetal)


Het netnummer / kengetal voor Arvaikheer city is 322. Voor het fictieve telefoonnummer 4443221 en het netnummer / kengetal 322 is het nummer dat moet worden gekozen 322 4443221. En Arvaikheer city is gelegen in Mongolië.

Het netnummer / kengetal vooraan wijst het telefoonnummer van een abonnee toe aan een specifieke locatie. Naast het netnummer / kengetal bestaan er nog andere typen voorvoegsels: internationale Landnummers, de voorvoegsels van providers van mobiele telefoons en de voorvoegsels van verschillende diensten. Deze worden gecombineerd voor verschillende doeleinden. Bij het bellen van het ene land naar het andere, in gevallen waarin de ontvanger van het gesprek een vaste lijn heeft, wordt het Landnummer gecombineerd met het netnummer en het nummer van de abonnee. Voor het fictieve telefoonnummer 4443221, het netnummer / kengetal 322 (Arvaikheer city) en het Landnummer 00976 is het nummer dat moet worden gekozen 00976 322 4443221. Als u belt naar een mobiel apparaat, wordt de landcode gecombineerd met het voorvoegsel van de mobiele provider en het nummer van de abonnee. Als u belt naar een abonnee in hetzelfde land, kan het Landnummer worden weggelaten. In het geval van binnenlandse oproepen van de ene vaste lijn naar de andere kan het netnummer in veel landen worden weggelaten als beide abonnees hetzelfde netnummer hebben. Met name in landen waar abonnees hetzelfde telefoonnummer kunnen behouden nadat ze naar een andere locatie of stad verhuizen moet het netnummer / kengetal, in dit geval 322, natuurlijk ook worden gekozen.

Zowel het Landnummer als het netnummer / kengetal hebben een of meer cijfers vóór het werkelijke voorvoegsel. Deze cijfers geven aan de telefooncentrale aan dat de volgende cijfers een netnummer of een Landnummer zijn en niet het werkelijke telefoonnummer. In het geval van netnummers is dit meestal een nul. In het geval van Landnummers volgen West-Europese landen en de meeste landen in Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten de ITU-aanbeveling om twee nullen te gebruiken. Sommige landen houden zich echter niet aan deze aanbeveling: de landen die deelnemen aan het Noord-Amerikaanse nummeringsschema gebruiken bijvoorbeeld 011 en Japan gebruikt 010.

Voor diensten waartoe toegang wordt verkregen via dienstvoorvoegsels kunnen niet alleen kosten in rekening worden gebracht door telecommunicatiebedrijven, maar ook door de bedrijven die deze diensten aanbieden. Als gevolg hiervan bieden een aantal dubieuze bedrijven diensten aan die weinig nut hebben maar hoge kosten met zich meebrengen. Om hun winst nog verder te verhogen proberen dergelijke diensten bellers zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Toezichthoudende autoriteiten treden regelmatig op tegen dergelijke aanbieders, maar daar kan niet op worden vertrouwd. Naast speciale nummers die kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun voorvoegsels zijn er ook snelkiesnummers. De meest bekende zijn het alarmnummer 112 in Europa en 911 in Noord-Amerika. Deze nummers kunnen landelijk worden gebruikt en hebben geen voorvoegsels nodig, dwz geen Landnummer +976 (00976) of netnummer / kengetal 322 (Arvaikheer city).

In het algemeen wordt het telefoonnummer van de beller doorgegeven aan de ontvanger van het gesprek en op het scherm weergegeven. Hoewel het mogelijk is om uw eigen telefoonnummer te verbergen, wat logisch is voor gegevensbescherming, moet u niet verrast zijn als de persoon die u belt het gesprek dan niet aanneemt. Veel mensen willen weten wie hen belt en accepteren geen anonieme oproepen.

Als u zich buiten Mongolië bevindt en u wilt een persoon in Arvaikheer city bellen, hebt u naast het zonenummer ook het Landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Mongolië is +976 (00976), dus als u in Nederland bent en u een persoon in Arvaikheer city wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +976 322. In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten. Voor het fictieve telefoonnummer 4443221, het netnummer / kengetal 322 (Arvaikheer city) en het Landnummer 00976 is het nummer dat moet worden gekozen 00976 322 4443221.