Netnummer 8 / +2908Netnummer:8     (+290 8)
Stad/Plaats of regio:Tristan Da Cunha

Land:

Sint-Helena


Netnummer 8 / +2908 (Sint-Helena)


Het prefix 8 is het zonenummer voor Tristan Da Cunha. En Tristan Da Cunha is gelegen in Sint-Helena. Als u zich buiten Sint-Helena bevindt en u wilt een persoon in Tristan Da Cunha bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Sint-Helena is +290, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Tristan Da Cunha wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +290 8.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +290 8, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Tristan Da Cunha moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00290 8 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine