Netnummer 714 / +1714Netnummer:714     (+1 714)
Stad/Plaats of regio:California

Land:

Verenigde StatenHet prefix 714 is het zonenummer voor California. En California is gelegen in Verenigde Staten. Als u zich buiten Verenigde Staten bevindt en u wilt een persoon in California bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Verenigde Staten is +1, dus als u in Nederland bent en u een persoon in California wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +1 714.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +1 714, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in California moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 001 714 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine


Netnummer 714 / +1714 (Verenigde Staten)