Netnummer 709 / +1709Netnummer:709     (+1 709)
Stad/Plaats of regio:Newfoundland and Labrador

Land:

Canada


Netnummer 709 / +1709 (Canada)


Het prefix 709 is het zonenummer voor Newfoundland and Labrador. En Newfoundland and Labrador is gelegen in Canada. Als u zich buiten Canada bevindt en u wilt een persoon in Newfoundland and Labrador bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Canada is +1, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Newfoundland and Labrador wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +1 709.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +1 709, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Newfoundland and Labrador moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 001 709 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine