Netnummer 579 / +1579Netnummer:579     (+1 579)
Stad/Plaats of regio:Québec (Montréal)

Land:

Canada


Netnummer 579 / +1579 (Canada)


Het prefix 579 is het zonenummer voor Québec (Montréal). En Québec (Montréal) is gelegen in Canada. Als u zich buiten Canada bevindt en u wilt een persoon in Québec (Montréal) bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Canada is +1, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Québec (Montréal) wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +1 579.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +1 579, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Québec (Montréal) moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 001 579 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine