Netnummer 57 / +35257Netnummer 57 / +35257 (Luxemburg)


Het prefix 57 is het zonenummer voor Esch-sur-Alzette/Schifflange. En Esch-sur-Alzette/Schifflange is gelegen in Luxemburg. Als u zich buiten Luxemburg bevindt en u wilt een persoon in Esch-sur-Alzette/Schifflange bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Luxemburg is +352, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Esch-sur-Alzette/Schifflange wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +352 57.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +352 57, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Esch-sur-Alzette/Schifflange moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00352 57 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine