Netnummer 3866 / +433866Netnummer 3866 / +433866 (Oostenrijk)


Het prefix 3866 is het zonenummer voor Breitenau am Hochlantsch. En Breitenau am Hochlantsch is gelegen in Oostenrijk. Als u zich buiten Oostenrijk bevindt en u wilt een persoon in Breitenau am Hochlantsch bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Oostenrijk is +43, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Breitenau am Hochlantsch wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +43 3866.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +43 3866, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Breitenau am Hochlantsch moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0043 3866 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine