Netnummer 26 / +50626Netnummer 26 / +50626 (Costa Rica)


Het prefix 26 is het zonenummer voor Guanacaste, Central, North Puntarenas. En Guanacaste, Central, North Puntarenas is gelegen in Costa Rica. Als u zich buiten Costa Rica bevindt en u wilt een persoon in Guanacaste, Central, North Puntarenas bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Costa Rica is +506, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Guanacaste, Central, North Puntarenas wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +506 26.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +506 26, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Guanacaste, Central, North Puntarenas moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00506 26 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine