Netnummer 045 / +6445Netnummer 045 / +6445 (Nieuw-Zeeland)


Het prefix 045 is het zonenummer voor Wellington, Hutt Valley. En Wellington, Hutt Valley is gelegen in Nieuw-Zeeland. Als u zich buiten Nieuw-Zeeland bevindt en u wilt een persoon in Wellington, Hutt Valley bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Nieuw-Zeeland is +64, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Wellington, Hutt Valley wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +6445.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +6445, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Wellington, Hutt Valley moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 006445 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine