Netnummer 0299 / +54299Netnummer 0299 / +54299 (Argentinië)


Het prefix 0299 is het zonenummer voor Neuquén / Río Negro / La Pampa. En Neuquén / Río Negro / La Pampa is gelegen in Argentinië. Als u zich buiten Argentinië bevindt en u wilt een persoon in Neuquén / Río Negro / La Pampa bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Argentinië is +54, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Neuquén / Río Negro / La Pampa wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +54299.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +54299, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Neuquén / Río Negro / La Pampa moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0054299 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine