Netnummer 0271 / +62271Netnummer 0271 / +62271 (Indonesië)


Het prefix 0271 is het zonenummer voor Solo, Sragen, Karanganyar, Sukoharjo. En Solo, Sragen, Karanganyar, Sukoharjo is gelegen in Indonesië. Als u zich buiten Indonesië bevindt en u wilt een persoon in Solo, Sragen, Karanganyar, Sukoharjo bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Indonesië is +62, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Solo, Sragen, Karanganyar, Sukoharjo wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +62271.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +62271, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Solo, Sragen, Karanganyar, Sukoharjo moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0062271 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine