Netnummer 02 / +3862Netnummer:02     (+3862)
Stad/Plaats of regio:Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem

Land:

SloveniëHet prefix 02 is het zonenummer voor Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem. En Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem is gelegen in Slovenië. Als u zich buiten Slovenië bevindt en u wilt een persoon in Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Slovenië is +386, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +3862.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +3862, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Maribor, Murska Sobota, Ravne na Koroškem moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 003862 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine


Netnummer 02 / +3862 (Slovenië)