Netnummer 013 / +96613Netnummer 013 / +96613 (Saoedi-Arabië)


Het prefix 013 is het zonenummer voor Dammam, Khobar, Qatif, Jubail, Dhahran, Hafar Al-Batin. En Dammam, Khobar, Qatif, Jubail, Dhahran, Hafar Al-Batin is gelegen in Saoedi-Arabië. Als u zich buiten Saoedi-Arabië bevindt en u wilt een persoon in Dammam, Khobar, Qatif, Jubail, Dhahran, Hafar Al-Batin bellen, hebt u naast het zonenummer ook het landnummer nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Saoedi-Arabië is +966, dus als u in Nederland bent en u een persoon in Dammam, Khobar, Qatif, Jubail, Dhahran, Hafar Al-Batin wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +96613.

In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen.

Als alternatief voor +96613, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Dammam, Khobar, Qatif, Jubail, Dhahran, Hafar Al-Batin moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 0096613 gebruiken.
Telefoonnummerrekenmachine