Landnummer Saint Kitts en Nevis

Naam van het land of het landnummer invoeren:Land:Saint Kitts en Nevis

Landnummer / Landcode:

+1 869

001 869

Plaatselijke tijd:

22:30

Topleveldomein:

kn

Telefoonnummerrekenmachine


Aanwijzing:
De nul die aan het nationale netnummer vooraf gaat, moet hier worden weggelaten. Het nummer '04229 1974229' wordt dus samen met het landnummer: '+1869 4229 1974229'.

Landnummer Saint Kitts en Nevis# (Landcode / Kengetal)


Het Landnummer / Landcode voor Saint Kitts en Nevis is +1869 (001869). Als u zich buiten Saint Kitts en Nevis bevindt en u wilt een persoon in bellen, hebt u naast het zonenummer ook het Landnummer / Landcode nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Saint Kitts en Nevis is +1869 (001869), dus als u in Nederland bent en u een persoon in wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +1869  . In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten. Voor het fictieve telefoonnummer 1974229, het netnummer / kengetal en het Landnummer / Landcode +1869 is het nummer dat moet worden gekozen +1869   1974229.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen. Als alternatief voor +1869  , dat u voor het telefoonnummer van een persoon in moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 001869  gebruiken. Voor het fictieve telefoonnummer 1974229, het netnummer / kengetal en het Landnummer / Landcode 001869 (Saint Kitts en Nevis) is het nummer dat moet worden gekozen 001869   1974229.

Zelfs wanneer een oproep uit het buitenland wordt ontvangen, kan het nummer van de beller een dienst verbergen waarvoor de serviceprovider extra kosten in rekening brengt. Dergelijke oproepen komen vaak uit Afrika - dwz oproepen met Landnummer / Landcode +2xx - met de bedoeling de opgeroepen partij aan te sporen om terug te bellen. Het terugbellen van een gemist gesprek van een dergelijk nummer leidt vaak tot hoge kosten voor de betreffende abonnee, die wordt doorgeschakeld naar het bedrijf dat de lokroep verzond. Hoe langer het terugbelgesprek duurt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voorzichtigheid is dus geboden bij het beantwoorden van dergelijke onverwachte oproepen vanuit het buitenland. Abonnees kennen vaak de voorvoegsels van dure dienstnummers in hun eigen land, maar het is meestal niet mogelijk om dergelijke diensten in buitenlandse telefoonnummers te identificeren.

Als de abonnee op een mobiel nummer wordt gebeld, maakt het niet uit in welk land het mobiele apparaat zich bevindt. Of de oproep een internationale oproep is en of het Landnummer / Landcode - in dit geval +1869 (001869, Saint Kitts en Nevis) - moet worden opgegeven, hangt uitsluitend af van of het opgeroepen mobiele apparaat een mobiele provider gebruikt uit hetzelfde land als de beller. De locatie van het mobiele apparaat maakt geen verschil. Onder bepaalde omstandigheden kan de locatie echter een groot verschil maken als het gaat om belkosten. Zodra een mobiel apparaat inbelt op een buitenlands mobiel netwerk, worden roamingkosten in rekening gebracht. Deze kosten worden gedragen door de eigenaar van het apparaat in kwestie, ongeacht of hij of zij de gebelde partij is of iemand anders heeft gebeld. Roamingkosten zijn grotendeels afgeschaft binnen de Europese Unie, dus er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij gebruik van een mobiel apparaat in een ander Europees land. Buiten de Europese Unie brengt dit echter vaak hoge extra belkosten met zich mee. Roamingtarieven zijn bijzonder hoog in vliegtuigen en op schepen die zijn uitgerust met een mobiel netwerk. Het is daarom raadzaam om uzelf vooraf te informeren over roamingkosten in het buitenland, of om voor de zekerheid het apparaat gedurende de hele reis in de vluchtmodus te laten.

Netnummer Saint Kitts en Nevis