Landnummer Groenland

Naam van het land of het landnummer invoeren:Land:Groenland

Landnummer / Landcode:

+299

00299

Plaatselijke tijd:

18:03 - 21:03

Topleveldomein:

gl

Telefoonnummerrekenmachine


Aanwijzing:
De nul die aan het nationale netnummer vooraf gaat, moet hier worden weggelaten. Het nummer '03184 1103184' wordt dus samen met het landnummer: '+299 3184 1103184'.


De netnummers van Groenland...

Landnummer Groenland# (Landcode / Kengetal)


Het Landnummer / Landcode voor Groenland is +299 (00299). Als u zich buiten Groenland bevindt en u wilt een persoon in Illoqqortoormiut, bellen, hebt u naast het zonenummer ook het Landnummer / Landcode nodig van het land waarnaar u wilt bellen. De landcode voor Groenland is +299 (00299), dus als u in Nederland bent en u een persoon in Illoqqortoormiut, wilt bellen, moet u het telefoonnummer van die persoon laten voorafgaan door +299 99. In dit geval wordt de nul voor de landcode weggelaten. Voor het fictieve telefoonnummer 1103184, het netnummer / kengetal 99 en het Landnummer / Landcode +299 is het nummer dat moet worden gekozen +299 99 1103184.

Het plusteken aan het begin van het telefoonnummer kan meestal in dit formaat gebruikt worden. Het is echter gebruikelijker om het plusteken te vervangen door een reeks nummers die het telefoonnet waarschuwt dat u een telefoonnummer in een ander land wilt bellen. De ITU beveelt aan om 00 te gebruiken, wat ook in vele landen wordt gebruikt, inclusief alle Europese landen. Als alternatief voor +299 99, dat u voor het telefoonnummer van een persoon in Illoqqortoormiut, moet plaatsen om hem vanuit Nederland te kunnen bellen, kunt u ook 00299 99 gebruiken. Voor het fictieve telefoonnummer 1103184, het netnummer / kengetal 99 en het Landnummer / Landcode 00299 (Groenland) is het nummer dat moet worden gekozen 00299 99 1103184.

Zelfs wanneer een oproep uit het buitenland wordt ontvangen, kan het nummer van de beller een dienst verbergen waarvoor de serviceprovider extra kosten in rekening brengt. Dergelijke oproepen komen vaak uit Afrika - dwz oproepen met Landnummer / Landcode +2xx - met de bedoeling de opgeroepen partij aan te sporen om terug te bellen. Het terugbellen van een gemist gesprek van een dergelijk nummer leidt vaak tot hoge kosten voor de betreffende abonnee, die wordt doorgeschakeld naar het bedrijf dat de lokroep verzond. Hoe langer het terugbelgesprek duurt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voorzichtigheid is dus geboden bij het beantwoorden van dergelijke onverwachte oproepen vanuit het buitenland. Abonnees kennen vaak de voorvoegsels van dure dienstnummers in hun eigen land, maar het is meestal niet mogelijk om dergelijke diensten in buitenlandse telefoonnummers te identificeren.

Als de abonnee op een mobiel nummer wordt gebeld, maakt het niet uit in welk land het mobiele apparaat zich bevindt. Of de oproep een internationale oproep is en of het Landnummer / Landcode - in dit geval +299 (00299, Groenland) - moet worden opgegeven, hangt uitsluitend af van of het opgeroepen mobiele apparaat een mobiele provider gebruikt uit hetzelfde land als de beller. De locatie van het mobiele apparaat maakt geen verschil. Onder bepaalde omstandigheden kan de locatie echter een groot verschil maken als het gaat om belkosten. Zodra een mobiel apparaat inbelt op een buitenlands mobiel netwerk, worden roamingkosten in rekening gebracht. Deze kosten worden gedragen door de eigenaar van het apparaat in kwestie, ongeacht of hij of zij de gebelde partij is of iemand anders heeft gebeld. Roamingkosten zijn grotendeels afgeschaft binnen de Europese Unie, dus er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij gebruik van een mobiel apparaat in een ander Europees land. Buiten de Europese Unie brengt dit echter vaak hoge extra belkosten met zich mee. Roamingtarieven zijn bijzonder hoog in vliegtuigen en op schepen die zijn uitgerust met een mobiel netwerk. Het is daarom raadzaam om uzelf vooraf te informeren over roamingkosten in het buitenland, of om voor de zekerheid het apparaat gedurende de hele reis in de vluchtmodus te laten.

Netnummer Groenland